5 jaar IJs Vanvitelli

casper

Na meer dan 25 jaar in de horeca als kok tot chef-kok, was het in 2014 tijd voor wat nieuws. Wat wilde ik de volgende 25 jaar gaan doen.  Waar ligt mijn passie en waar ben ik goed in waren de vragen. Nadat ik in 2009 mijn opleiding tot ijsbereider had afgemaakt lag daar een deel van het idee.

Met de hulp van de ijsprofi’s had ik al snel een mooi plan geschreven en bedacht met de biologische melk van Het derde erf maak ik de lekkerste roomijs. En van de heerlijkste vruchten maak ik heerlijke vruchten sorbets 100% Vegan en al mijn ijs is gluten vrij.

Daar kwam in 2015 de oude benzinepomp op de kwekersweg 7 goed bij van pas, wij hebben nu 1 van de mooiste ijssalons van Nederland met een mooi zonnig terras.

De naam ijs vanVitelli is een klein verhaal op zich aangezien ik aan het Casper van Wittel plantsoen woon. En deze beroemde schilder uit Amersfoort die in  1675 in Italië is gaan wonen en schilderen en zijn naam veranderde in Caspare Vanvitelli was de naam vanVitelli snel geboren. Met het idee een mooier Amersfoortse naam kan je niet krijgen. Dit jaar 2019 is er een overzicht tentoonstelling in de Kade in samen werking met ons hebben we in het kade cafe special een coupe Vanvitelli gemaakt ga maar eens proberen.

Gedurende dit jubileum jaar zullen we nog wat speciale dingen doen.

Jeroen van Voorn

Één commentaar

  • Frank

    Nou beste Jeroen, met die dromen zit het wel goed. Je hebt een duidelijk doel voor ogen en je gastvrijheid en natuurlijk de producten zijn echt dik voor elkaar!!

    Zondag 26 april was ik met vrienden twee maal (!) in je zaak. De koffie, taart en het ijs is echt uitstekend. We plaagden wat door iets te roepen over het blauwe smurfenijs. De reactie was typerend: we kregen een beetje van dat ijs te proeven en daarbij uitgebreid uitleg over de natuurlijke ingrediënten die deze blauwige kleur aan het overheerlijke caramelijs geeft. Dat is hart voor het product hebben! Dat is passie!

    Als lezers in de buurt van dit fraaie en nostalgische plekje (voormalig pompstation) zijn, dan vooral even stoppen voor een ijsje (en/of kop koffie met taart)!

    Succes Jeroen, maar dat zit wel goed (je hebt in ieder geval nu al een paar fans).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *