Ube paarse zoete aardappel de smaak van 2019

We hebben weer een nieuwe trend gespot als IJs Vanvitelli! Ken je ube (spreek uit als oo-bae) al? Deze paarse wortel is niet alleen mooi om te zien, hij smaakt ook nog eens erg lekker. In Azië en Amerika wordt de wortel al veel gegeten, maar in Nederland is ‘ie nog niet zo bekend. Hoog tijd om daar verandering in te brengen!

Wat is ube?
Ube wordt ook wel de paarse zoete aardappel genoemd. Het heeft namelijk de vorm van een zoete aardappel, maar dan met een intens paarse kleur. Allemaal puur natuur! De smaak is licht zoet en een beetje hartig, maar volgens kenners zit de smaak tussen pistache, witte chocolade, vanille en kokos. Zoete aardappels zijn zeer gezond en worden ook wel een superfood genoemd. Ze zitten bomvol vitamine A (zorgt voor een stralende huid) en C, calcium, magnesium, kalium en hebben ze maar liefst 1,5 keer meer anti-oxidanten dan blauwe bessen. Ze bevatten wel iets meer koolhydraten in vergelijking met ‘normale’ aardappels, maar wel relatief veel vezels, wat sneller voor een verzadigd gevoel zorgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *