FC Amersfoort Thuis Festival 2018

Gepubliceerd Op: 17 april 2018Views: 325

FC Amersfoort Thuis Festival 2018
Miss Montreal, Yung Felix & Friends, RONDÉ, Project Bongo, Daisy en Daredevils treden eerste pinksterdag op tijdens FC Amersfoort Thuis Festival. Wij kijken met veel plezier uit naar zondag 20 mei en komen snel met nog meer nieuws! Naast het hoofdpodium verzorgen wij namelijk ook nog een muzikaal programma op één van de podia van Lepeltje Lepeltjeen uiteraard een afterparty in Fluor!

En natuurlijk zijn wij ook van de partij met IJs Vanvitelli met heerlijk ijs.

MISS MONTREAL
Deze band behoeft weinig toelichting. De band met Sanne Hans als frontvrouw barst van de energie en scoorde hits als ‘Heaven Say Hell’, ‘Writing Stories’, en ook de nieuwe single ‘A Million Ways’ is niet van de radio af te slaan. Dit seizoen is Sanne Hans opnieuw te zien als coach in The Voice. Met de nieuwe EP ‘Again’, de gloednieuwe single, een uitverkochte clubtour én eigen festival Bierpop stond Miss Montreal hoog op de wishlist van team FCA. Want al heeft Sanne haar roots nog altijd stevig in Overijssel geworteld, mogen we haar inmiddels toch wel een echte Keientrekker noemen. Wanneer MISS MONTREAL op het podium staat is één ding zeker: er moet gedanst worden!

YUNG FELIX & FRIENDS
Vaak zonder shirt, altijd met gouden tanden: Yung Felix is een van de heetste producers on the decks die Nederland rijk is. Van zijn vroegere beats voor SLBMG (met SpaceKees, Faberyayo en Sef) tot samenwerkingen met Yellow Claw, Kraantje Pappie, Bizzey, Hef en Josylvio; Felix bezit de genre-ontstijgende gouden sleutel tot heupen in beweging. Voor zijn DJ-sets, die zich laten beschrijven als knallend, put hij uit een combinatie van eigen producties en alles wat ratchet is. Sinds kort heeft Felix zich aangesloten bij het label Noah’s Ark waar hij zich zal focussen op releases op eigen titel. Tijdens FC Amersfoort Thuis zal deze van origine Amersfoortse beatbakker een blik rappers opentrekken waar je U tegen zegt. Samen met zijn vrienden wordt het een fissa om nooit te vergeten!

RONDÉ
Het gaat RONDÉ sinds debuut hitsingle ‘RUN’ voor de wind. De band bracht vorig jaar hun debuutalbum uit en speelde in het najaar van 2017 een eigen – nagenoeg uitverkochte – clubtour. De single ‘Naturally werd NPO Radio 2 Top Song en ‘Why Do You Care’ werd na ‘Run’ en ‘We Are One’ de derde 3FM Megahit op rij voor de band. RONDÉ speelde al op grote festivals als Indian Summer, Lowlands, Concert at SEA en Mysteryland. En na deze Pinksteren zal de indiepopband, met Amersfoortse gitarist in de gelederen, ook FCA Thuis aan die indrukwekkende lijst kunnen toevoegen!

DAREDEVILS
Een donderslag bij heldere hemel! Sterrenteam Daredevils knalt door de geluidsbarrière en laat daarbij een spoor van confetti, lege glazen en voldoening achter. Bereid je voor op een muzikale blikseminslag van astronomische proporties, waarbij classics en gewaagde actuele hits in elkaar versmelten. Zet je schrap, bestel zoveel mogelijk drank en zoek dekking: er is een duivelse tornado in aantocht! De band beschouwt het optreden op FCA Thuis zelf ook als een thuiswedstrijd. Niet gek, met een deels Amersfoortse bezetting en overige bandleden die de boel op menig 033-feestje al onveilig maakten met andere topbands, zoals Only Seven Left. Doe you dare to dance with these devils?!

DAISY
DAISY knalde het Nederlandse club- en festivalcircuit binnen begin 2016 (toen nog onder de naam “Daisy’s Dj Team”). Mysteryland, Pukkelpop, Paaspop, Solar, Amsterdam Open Air, Smeerboel, Matrixx at the Park, Sneekweek, en menig club door heel Nederland werden binnen no time veroverd. Na in 2016 ruim 130 shows gedaan te hebben deden ze daar in 2017 een flinke schep bovenop met nóg grotere shows, nóg meer feest, én een hoop eigen muziek! Dit Amersfoortse DJ-duo is klaar om het Eemplein te doen ontploffen!

PROJECT BONGO
Project Bongo werd – net als RONDÉ overigens – gevormd op de welbekende muziekacademie ‘Herman Brood Academie in Utrecht. De leden deelden een enorme passie voor dance beats en pop hooks en bleken een uitzonderlijk goede muzikale klik te hebben. Project Bongo tourde door heel Nederland met Popronde en – meer recent – als backing band van Roxeanne Hazes, deed een internationale tour door Frankrijk, België, Denemarken en Zweden, speelde op festivals als Sziget en deed support shows voor o.a. Nielson, The 1975 en The Boxer Rebellion. Single‘Keep A Secret’ heeft meer dan een half miljoen plays op Spotify en de video voor ‘She’ is duizenden keren online bekeken. Momenteel wordt hard gewerkt aan een nieuwe EP, waarvan deze deels Amersfoortse ‘boy band’ op 20 mei een voorproefje komt geven!

Zondag 20 mei 2018
FC Amersfoort Thuis festival
Eemplein – Amersfoort
Toegang GRATIS
www.fcamersfoort.com