Net als voorgaande jaren sluiten we de Kinderboekenweek ook dit jaar weer feestelijk af met het Kinderboekenfestival! Het festival vindt plaats in het Eemhuis op zondagmiddag 13 oktober van 13.00 tot 17.00 uur. Het thema van de Kinderboekenweek 2019 is Reis mee. Niet de bestemming maar het vervoer erheen staat centraal. Neem bijvoorbeeld een enkeltje naar Mars in Kunsthal KAdE, fiets mee tijdens een meespeelvoorstelling en kom de reistas vol muziek ontdekken!

In het Eemhuis zijn op 13 oktober heel veel activiteiten te doen. Doe mee aan verschillende creatieve workshops bij Scholen in de Kunst: maak zelf kunst, dans mee of maak muziek. Laat van je horen in de radiokast van het Medialab en bouw het mooiste voertuig met Lego. Doe daarna mee aan interactieve voorstellingen van o.a. Jebo en/of De piraten van Kamer 16. En kom naar boekpresentaties van schrijfster Marjolijn van der Bruggen (Wie govelt daar zo mooi) en Isabel van Duijne (Lily en Jamal gaan op reis)! Bezoek een planetarium of doe mee aan een van de vele andere activiteiten!

Kaartverkoop

Het Kinderboekenfeest is voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Kinderen en hun ouders kopen een polsbandje (€7,50  euro per persoon) en kunnen daarmee de hele middag aan alle activiteiten deelnemen. Alleen voor de ijsjes moet apart worden betaald maar de eerste 100 kinderen krijgen wel een verassing. Voorstellingen zijn meerdere keren op de middag te zien, zodat je niets hoef te missen!