Welkom op de Groene Dag 2019! IJs Vanvitelli is er ook weer

Gepubliceerd Op: 30 juni 2019Views: 345

Op zondag 30 juni van 11.00 tot 16.00 uur organiseert het CNME de jaarlijkse Groene Dag op Landgoed Schothorst. Een dag vol activiteiten over en in het groen. Er is een groene markt, mini-lezingen in Het Groene Huis, muziek en (kinder)activiteiten.

Op de groene markt staan meer dan 40 standhouders met informatie en producten over natuur, groen en duurzaamheid. Hoe maakt u uw tuin klimaatbestendiger? Waar zijn de leukste groene plekken in Amersfoort? Hoe start u uw eigen moestuin? Laat u inspireren door enthousiaste experts.

Nieuw op de Groene Dag zijn de mini-lezingen in Het Groene Huis. Hier hoort u meer over zelfbeheer in de openbare ruimte, over hitte in de stad en over de mogelijkheden om een elektrische Buurauto in uw straat te krijgen. Na iedere lezing is er tijd om vragen te stellen. De eerste lezing om 11.15 gaat over klimaatbestendige, groene, onderhoudsvriendelijke tuinen en de nieuwe voorbeeldtuinen op het Landgoed. Wethouder Jansen is daarbij aanwezig en opent daarna de voorbeeldtuinen.
Er is nog meer te doen voor jong en oud, een paar voorbeelden: U kunt meedoen aan de wilde eetbare planten wandeling, een vogelexcursie of planten ruilen bij de plantenruilbeurs. De kinderen worden uitgedaagd tijdens de egelspeurtocht en kunnen genieten van een theatervoorstelling van Meneer de Boom en zijn vrienden. Op het terrein van Landgoed Schothorst mogen kinderen water pompen bij de natuurspeeltuin en spelen in het bos. Ondertussen geniet u van één van de bijzondere thematuinen op het Landgoed.

Direct bij Het Groene Huis zijn er kramen met lekker en gezond eten en drinken en gezellige muziek.

 

Dit was 2017 bij de oude ijs kaar dit jaar sta ik er met mijn nieuwe kar.