IJs Vanvitelli en de veiligheidsdag bij de brandweer

Gepubliceerd Op: 20 april 2023Views: 689

Een brand blussen? Een politiehond in actie zien? Kijken naar spectaculaire demonstraties van professionele hulpdiensten? Dat en nog veel meer kan tijdens de Veiligheidsdag Amersfoort, op zaterdag 13 mei 2023. Er is van alles te beleven, met activiteiten, informatie en demonstraties voor jong en oud.

Het terrein van de brandweerkazerne aan de Kleine Koppel 112(link is extern) is 13 mei een bruisend evenemententerrein. Verschillende teams en bewoners die actief zijn op het gebied van veiligheid laten zien wat ze doen om te zorgen voor een veilige stad. Zo tonen de brandweer, politie, ambulance, Rode Kruis, EHBO- en reanimatieverenigingen en de reddingsbrigade hoe zij in actie komen in geval van nood. Ook LEGO IncidentenCity(link is extern), de ‘grootste kleinste mobiele minirampenstad van Nederland’, is te bewonderen op de Veiligheidsdag.

Opening

Burgemeester Lucas Bolsius opent de dag om 10.00 uur. Er zijn doorlopend demonstraties van diverse eenheden, zoals een demo van de reddingsbrigade in de Eem of de inzet van politiehonden bij een arrestatie. Soms kun je zelf meedoen aan leuke of spannende activiteiten. Wie wil weten hoe het is om bij een van de vele hulpdiensten te werken, kan terecht op de informatiemarkt.

Toegang gratis

Gemeente Amersfoort organiseert dit evenement samen met de Veiligheidsregio Utrecht en Politie Midden-Nederland. Iedereen is welkom op zaterdag 13 mei, van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang