casper

Na meer dan 25 jaar in de horeca als kok tot chef-kok, was het in 2014 tijd voor wat nieuws. Wat wilde ik de volgende 25 jaar gaan doen.  Waar ligt mijn passie en waar ben ik goed in waren de vragen. Nadat ik in 2009 mijn opleiding tot ijsbereider had afgemaakt lag daar een deel van het idee.

Met de hulp van vrienden had ik al snel een mooi plan geschreven en bedacht. en met de melk van de zorgboerderij van “Het derde erf” in Soest maak ik de lekkerste roomijs van Amersfoort. En van de heerlijkste vruchten maak ik heerlijke vruchten sorbets 100% Vegan en al mijn ijs is gluten vrij.

Daar kwam in 2015 de oude benzinepomp op de kwekersweg 7 goed bij van pas, wij hebben nu 1 van de mooiste ijssalons van Nederland met een mooi zonnig terras. En vorig jaar 2020 de erkenning van het “Lekkerste ijs van Amersfoort” echt een super voor mij en mijn Team

De naam ijs vanVitelli is een klein verhaal op zich aangezien ik aan het Casper van Wittel plantsoen woon. En deze beroemde schilder uit Amersfoort die in  1675 in Italië is gaan wonen en schilderen en zijn naam veranderde in Caspare Vanvitelli was de naam vanVitelli snel geboren. Met het idee een mooier Amersfoortse naam kan je niet krijgen.

Dit jaar gaan we nog meer aan de kwaliteit van ons ijs doen, deze winter heb ik niet stil gezeten.  We hebben de ijssalon weer eens geschilderd en aangepast  Wil je weten welke smaken er zijn like ons dan op Instagram of Facebook.

Jeroen van Voorn